Romans Logo - Focs i Estufes Romans

En el món dels combustibles, trobem una gran varietat. Els diferents tipus de combustibles que podem trobar es divideixen atenent al seu estat físic: sòlids, líquids i gasosos. Dins dels combustibles sòlids trobem el pèl·let, que  pertany a la Biomassa. L’ús de pèl·let per a la calefacció, combina 6en un mateix producte els moderns avenços en estalvi de combustible i l’ecologia.

 

De què estan fets els pèl·lets?

 

El pèl·let és un producte natural, procedent dels residus de la fusta, catalogat com a biomassa sòlida, amb una forma cilíndrica i unes dimensions mil·limètriques. El pel·let es fa a partir de les serradures naturals seques, sense additius ni conservants. Les serradures són triturades, assecades i comprimides a altes temperatures, d’aquesta forma aconseguirem un gran poder calorífic. A diferència de la fusta, el pèl·let té una humitat màxima d’un 6% que ens permet així una major eficiència energètica, i no produeix gairebé cendra un cop cremat. 

 

Per a què són ideals els pèl·lets?

 

La funció principal del pèl·let, és utilitzar-lo per la calefacció, gràcies al seu elevat potencial calòric, però també es pot utilitzar per el jaç dels animals, per les quadres dels cavalls, doncs és un residu net, absorbent i no produeix pols.

Els pèl·lets tenen molts avantatges comparativament en altres combustibles, el pèl·let com a combustible de calefacció és part de l’energia renovable gràcies el fet de provenir de residus vegetals i de les serradures de la fusta, les quals no contaminen, el contrari, ajuden a evitar l’emissió de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera. És un combustible 100% natural. Per aquest motiu quan l’utilitzem a una estufa o caldera únicament necessitem una petita sortida de gasos, gràcies al fet que les emissions són gairebé nul·les.

Un producte ideal per ser combustible de calderes, estufes, focs, i forns de Biomassa

Si tens dubtes de què és la Biomassa, entra en aquest article del nostre blog per descobrir-ho.

Recorda que nosaltres podem ajudar-te a decidir la millor opció de calefacció, estufa o foc per a casa teva.  A més de fer la seva instal·lació completa i trobar el finançament ideal fet a mida. Contacta amb nosaltres.

 

Obrir conversa.
Diga'm en què puc ajudar-te?
Hola! Diga'm en què puc ajudar-te?