Romans Logo - Focs i Estufes Romans

Estufes de Pellet

estufa de pellet
estufa de pellet

Que és una estufa de pellet?

Una estufa de pellet, és un sistema de calefacció renovable, més net i econòmic del mercat. Aquestes estufes generant calor gràcies a un combustible 100% renovable, el pellet. La base d’aquest combustible està compost per residus naturals a partir de encalles premsades i serradures. 

Aquest classe de combustible natural, té una gran capacitat calòrica, i un preu econòmic en comparacions altres combustibles del mercat.  

Podem trobat res tipus de estufes de pellet diferents:  

 1. Per aire: L’estufa de pellet per aire, estan pensades per generar calor a una estància en concret, tenen diverses potencies de flama i velocitats del ventilador, que s’adapten a les necessitats de cada moment del dia. Aquestes estufes son molt netes i eficients, es poden programa a partir d’una aplicació o d’un comandament. 
 2. Canalització: L’estufa de pellet a part de la sortida principal per devant, la qual escalfa espai a on es troba, en alguns models trobem  que es poden canalitzar a través de diverses sortides dirigides en altres espais tancats, amb la finalitat de escalfa varies habitacions d’un habitatge. 
 3. Termoestufa: Es un sistema de calefacció que utilitza per escalfar el circuit d’aigua de la qual es distribueix a través de radiadors o terra radiant de l’habitatge. Aquests sistemes son molt semblants el de la caldera, a partir de l’aportació calorífica que desprèn el pellet en aquest cas, canalitzar el circuit de calefacció, sempre i quan l’estufa estigui en funcionament. Per aquest motiu, el circuit d’aigua pot està connectat a la termo-estufa , però també a una caldera convencional, en el cas que es necessites. 
estufa de pellet
estufa de pellet

Avantatges d’utilitzar una estufa de pellet

 • Produeixen calor de qualitat, amb una agradable sensació tèrmica. 
 • Els pellets tenen un alt poder calorífic, i amb petites quantitats son capaces de proporcionar una gran quantitat d’energia.
 • La sortida de fums és de 80, molt petita en comparació la de llenya. 
 • El pellet és un combustible barat i molt eficient. 
 • Son estufes programables i automatitzadesEs poden programa des d’una aplicació mòbil o d’un comandament a distància
 • És una gran font d’energia, i per tant un recurs renovable del medi ambient, i produeixen menys CO2, que altres combustibles. 
 • Son ideals per escalfar pisos o escalfa un espai d’una casa, com podria ser un menjador. 
 • No produeixen mala olor, a diferencies d’altres combustibles, ni tampoc generen gairebé fum. 
 • Quan no té un bon funcionament l’estufa es para automàticament.

Inconvenients d’utilitzar estufes de pellet

 • S’han de netejar el dipòsit diàriament, sinó, l’estufa no funciona. 
 • Tens que tenir un espai adequat sec amb una bona ventilació per guardar els sacs de pellet.
 • Necessita una font elèctrica per el seu funcionament. 
 • Per escalfa grans dimensions, és necessita una estufa amb molta potencia o canalitzar. 
 • S’ha de fer un manteniment anual, per garantir el bon funcionament de l’estufa.
estufa de pellet
estufa de pellet

Quin és el pellet recomanat?

Des de focs i estufes Romans recomanem utilitzar pellet que compleix la normativa europea “UNE – EN -ISO- 17225-2”

Una forma rapida de saber si el pellet és correcte es mirar els seu aspecte: 

 • Quan el pellet té bona qualitat, té un aspecte llis, uniforme i sobre tot sense pols
 • El color del pellet té que ser uniforme, si no es uniforme es perquè no es de qualitat, a causa, que te components com paper o plàstic, que fan que disminueixin la qualitat i l’eficiència. 
 • Te que tenir una estructura compacte, ni talls ni esquerdes, que el tocar-lo no es desfaci. 

Segons la normativa europea EN 14961-2, podem trobat fins a tres classes de palets adequats per un bon rendiment i funcionament: 

 • A1: format per fusta verge i restes de fustes sense cap tractament químic.
 • A2: pellets procedents d’arbres sencers sense arrels, residus de talls de trocs. 
 • B: Llenya verge o del bosc, que produeix derivats i residus de la industria de transformació de llenyes. 

La qualitat del pellet està relacionada amb el funcionament correcte de l’estufa, per aquest motiu és recomanable utilitzar pellets que portin certificació ENplus, que han estat creades dins de AVEBIOM

Normatives de la sortida de fums de les estufes de pellet.

La instal·lació incorrecte de l’estufa o l’incompliment de normes legals pot comportar que no cobreixi la garantia. 

Anys endarrere, es pensava que les estufes de pellet no necessitaven sortida de fums, perquè casi no feia fum, que els gasos que desprenien eren els mateixos que els calentadors de gas butà, i que no necessitaven un lloc específic, però no es així, qualsevol aparell de biomassa te que tenir una sortida d’evacuació de fums i gasos. 

La sortida de fums té que està col·locada a una coberta de l’habitatge, disposa d’un aïllament suficient, per garantir el seu funcionament, i que la canalització vagi el mes vertical possible mantenint una desviació da 45º, i finalment en la part exterior s’hi ha de col·locar un sobrer.

Com s’ha de conserva els sacs de pèl·let?

La humitat es el pitjor anèmic del pèl·let i de les estufes, per aquest motiu el pellet el tenim que conservar a un espai sec, ventilat i sobre tot alçat uns centímetres. El lloc ideal  son trasters. 

Utilitzar sacs que hagin estat en contacte amb aigua o que hagin pogut agafar humitats, farà que perdi poder calorífic, i eficiència energètica, a conseqüència farà que l’estufa es faci malbé a causa de la humitat. 

estufa de pellet
estufa de pellet

Com netejar l’estufa de pellet diàriament?

Quan s’utilitza l’estufa tot el dia, es inevitable que s’acumulin residus de la combustió, i si no és fan les neteges, pot afectar en el funcionament de l’aparell, per aquest motiu, és important tenir un manteniment diari de les estufes. 

Primerament netejarem el calaix de la cendra amb un aspirador adequat per cendra, i eliminant totes les incrustacions que puguin quedar dins l’estufa, aquesta neteja es recomanada fer-la cada dos dies aproximadament. I el mateix temps, netejarem el vidre de l’estufa per poder tenir una visió del foc. 

La forma correcte de netejar el vidre, és primerament humitejant el vidre amb el líquid i ràpidament col·locar un paper de cuina en el vidre, perquè no regalimi. És molt rellevant que el líquid no toqui a la corda que envolta el vidre de la porta, ja que es malmet . Seguir fregant el vidre amb el paper fins eliminar totes les restes de sutge i finalment tornar a passar un paper humitejat per retirar les petites restes que puguin haver quedat, i poder tenir una bona visió de les flames del foc.

Si tens dubtes de quina estufa de pellet és la millor pel teu habitatge no dubtis a consultar-nos. 

Obrir conversa.
Diga'm en què puc ajudar-te?
Hola! Diga'm en què puc ajudar-te?