Romans Logo - Focs i Estufes Romans

Focs de gas

foc de gas
foc de gas

Que és una xemeneia de gas?

Un foc o estufa gas, o també xemeneia de gas són focs decoratius, el qual manté la xispa d’una xemeneia de convencional de llenya, gràcies els cremadors i els troncs de ceràmica. Aquests focs són nets, còmodes i segurs, no tenen un manteniment diari, i per aquest motiu no s’han de netejar. 

Estan pensats per ser programables i regulables a través d’un comandament o una aplicació mòbil. 

Les xemeneies de gas actuals han sigut dissenyades per decorar l’espai, però el mateix moment és pot considerar un aparell de calefacció, proporcionant calor, i una agradable visió de foc, gràcies a les flames que ofereix entre els troncs de ceràmica.

Els focs de gas, tenen que tenir una sortida de fums, que pot anar a façana o teulada, però sempre a partir d’una instal·lació correcte.

Les xemeneies de gas tenen un funcionament molt senzill. La cambra de la xemeneia té uns cremadors els quals estan connectats al gas, i és per on surten les flames, però només surt per mitjà d’una acció, d’una bugia que prova una espurna i que permet la combustió.El foc de gas, va controlat per un comandament remot que permet programar, regular la intensitat de les flames, encendra i apagar.

Les xemeneies de gas, compten amb uns sensors que mesuren els nivells de diòxid de carboni i oxigen, en cas de de fluctuacions, i amb un sensor que detecta si la flama pilot s’apaga, talla el gas per seguretat.

foc de gas
foc de gas

Avantatges d’una xemeneia de gas

Les xemeneies de gas, han vingut per quedar-se és una forma còmoda de gaudir del confort de les flames del foc a partir d’un disseny modern en els nostres habitatges.

A diferència de les xemeneies o estufes de llenya, les xemeneies de gas:

  • són molt netes
  • no generen fums ni cendra
  • tenen una millor eficiència
  • seguretat i comoditat a l’hora d’encendre i apagar-la
  • regularitzar la intensitat de les flames i la temperatura ambient

Inconvenients d’utilitzar estufes de pellet

  • Preus de la instal·lació i de la xemeneia molt elevats.
  • Preu del combustible, el gas natural és molt més car que la llenya, però no s’ha d’emmagatzemar.
  • No conserven la calor residual, els focs de gas no conserven la calor residual gaire temps, a menys que disposis d’un acumulador de calor.
  • Instal·lació de la pressa de gas, es necessita realitzar una comesa de gas, en cas que no estigui feta i la instal·lació a l’habitatge.
estufa de gas
estufa de gas

Quins gasos es poden utilitzar en les xemeneies de gas?

Hi ha tres combustibles de gas que es poden utilitzar en les xemeneies i estufes de gas. 

Xemeneies de gas natural: És el combustible més comú i econòmic, gràcies a que te un subministrament continu i no necessita emmagatzematge. 

Xemeneies de gas butà: és un combustible recomanat per consums menors i que no només se subministrament mitjançant bombones de butà. 

Xemeneies de gas propà: és un combustible que té major acceptació ja que hi ha diverses maneres de subministrar el propà, a partir de bombones de 35kg o amb un dipòsit de propà a l’immoble.

Com funciona una xemeneia de gas?

Les xemeneies de gas tenen un funcionament molt senzill. La cambra de la xemeneia té uns cremadors els quals estan connectats al gas, i és per on surten les flames, però només surt per mitjà d’una acció d’una bugia que prova una espurna i que permet la combustió.

Va controlat per un comandament remot que permet programar, regular la intensitat de les flames, encendra i apagar. Les xemeneies de gas, compten amb uns sensors que mesuren els nivells de diòxid de carboni i oxigen, en cas de fluctuacions, i amb un sensor que detecta si la flama pilot s’apaga, talla el gas per seguretat.

Es pot instal·lar una xemeneia de gas a un pis?

Les xemeneies de gas es pot instal·lar està permès instal·lar en qualsevol habitatge o local, s’ha de tenir en compte la presa de gas, ja sigui a través de gas ciutat o a partir d’una bombona de gas butà o propà.

foc de gas
foc de gas

Manteniment d’una xemeneia o estufa de gas

El manteniment d’una xemeneia de gas és mínim en comparació d’un de llenya. Com qualsevol aparell de combustió, necessita un manteniment anual. Els focs de gas, no necessites netejar el vidre ni extreure les cendres de la base, tanmateix, des de simple vista no es veu, però el gas genera pols, i aquesta pols és la culpable, que amb el pas del temps, provoqui problemes a l’hora d’encendre el foc.

El manteniment anual dels focs de gas, ha de ser realitat per un professional, ja que els vidres estan tancats hermèticament. L’instal·lador ha de fer la neteja de l’interior del foc per eliminar la pols i altres contaminacions, del cremador i també del vidre, revistant cada una de les parts essencials de la instal·lació i mecanismes de l’aparell.

Si tens dubtes de quin foc de gas és la millor pel teu habitatge no dubtis a consultar-nos.

Obrir conversa.
Diga'm en què puc ajudar-te?
Hola! Diga'm en què puc ajudar-te?