Romans Logo - Focs i Estufes Romans

El manteniment dels focs i estufes és important per tenir una correcte higiene i seguretat al dia a dia del seu ús. Per aquest motiu, avui us deixem amb aquestes recomanacions pels focs de llenya.

L’energia generada per gas que va necessita una indústria per poder produir o una comunitat de veïns, per poder escalfar els residents el 2022 va ser 4,6 vegades més cara que utilitzar estelles de fusta.

Els consumidors d’estufes o calderes de pèl·lets, van poder estalviar un 44% davant dels consumidors del gas, tot i la pujada de preu per la falta de subministraments, segons uns estudis elaborats per l’Associació Espanyola de la biomassa en el 2022 a Espanya.

Durant el tercer trimestre del 2022 vam veure com la crisi energètica, ens esclatava en el sector de la fabricació de biocombustibles sòlids, sobretot els pèl·lets, on es va intentar assegurar l’abastament del mercat nacional, en el fet que els fabricants i distribucions van controlar el volum de les seves exportacions, on els preus d’aquests eren superiors i els centres de distribució estaven avançant les compres per intentar evitar una excessiva pujada de preus en els mercats.

Aquell mateix tercer trimestre també van aguantar els costos de l’electricitat, sobretot el mes d’agost en el fet que aquest és el mes de més producció de les fàbriques de pèl·let a Espanya, en el fet que el cost elèctric va múltiple per cinc respecte a l’any anterior, provocant una demanda molt més gran que l’oferta, on es va arribar un punt de ser insòlit mantenir els preus del d’aquests sòlids.

Arribats aquest punt es va establir uns objectius marcats, que els fabricants de pèl·let i esclata van assolir la fabricació per als consumidors, tot i la pujada de preus en comparació els anys anteriors, però ha continuat mantenint un gran diferencial de costos amb els combustibles convencionals d’origen fòssils, com és l’electricitat, gas i gasoil de calefacción, que confirmen que la biomassa el llarg de l’any 2022 ha sigut una font d’energia per la calefacció més econòmica.

L’oficina europea d’estadística, ha publicat un estudi en què els preus del 2022, que inclou impostos i taxes, que han pagat els consumidors a Espanya i a la resta de països, afirma que la biomassa és la font d’energia que més estalvi genera els seus consumidors en la calefacció i de calor industrial, que es el 40% de l’energia total del nostre país.

Si fem una comparació els preus dels consumidors domèstics durant el 2022, hem pagat d’energia incloent impostos, taxes, límits, etc., en l’electricitat un preu mitjà de 33,50 cèntims d’euro per kWh, el gas 18,55 cèntims d’euro per kWh, el gasoil 11,34 cèntims i el pèl·let 10,39 cèntims per kWh. I si el preu mitjà del gas industrial va assolir els 13,68 cèntims d’euro per kWh, el doble de l’any 2021 i el triple del 2020, que el preu de l’estella de fusta o el pèl·let va ser uns 2,95 cèntims d’euro el kWh durant el 2022.

Vols més informació sobre les estufes de biomassa? A Focs i Estufes Romans et podem aconsellar sense cap compromís.

Obrir conversa.
Diga'm en què puc ajudar-te?
Hola! Diga'm en què puc ajudar-te?