Romans Logo - Focs i Estufes Romans

Quan instal·lem una estufa a casa nostra no es manté sola, l’hem de netejar periòdicament per aconseguir tenir-la neta i amb les millors condicions.

 

Des de Focs i Estufes Romans us volem donar diverses recomanacions per mantenir l’estufa amb les millors condicions.

 

Neteja regular de l’estufa.

 

El manteniment regular de l’estufa i les sortides de fum, garanteix la bona combustió i la visió del foc.

És important retirar la cendra de la base de l’estufa per tenir una bona entrada d’aire, sinó es retira la cendra pot generar que a les següents enceses no hi hagi suficient tirada, fent així que li costi encendrés de nou.

La llenya cremada fa cendra i genera el sutge, embrutint el vidre i la sortida de fums. Nosaltres utilitzem un producte específic per netejar el vidre “Glaskamin”.

 Quina és la forma correcta per netejar el vidre?

  • Humitejar el vidre amb el líquid i ràpidament col·locar un paper de cuina en el vidre, perquè no regalimi. *És rellevant que el líquid no toqui a la corda que envolta el vidre de la porta, ja que es fa malbé. *
  • Fregar el vidre amb el paper fins a eliminar tot el sutge.
  • Tornar a passar un paper net per retirar les restes.

 

Neteges anuals de l’estufa

 

Tenir un manteniment adequat de la sortida de fums és rellevant per garantir un bon funcionament i seguretat de la xemeneia, per aquest motiu és imprescindible la neteja.

Una de les causes principals del mal funcionament de les xemeneies, és degut a la brutícia acumulada en els conductes de la sortida de fums, que pot generar olors desagradables, mala combustió, pèrdua de potència calorífica, incendis, entre altres.

Per assegurar un bon funcionament de les nostres instal·lacions i una llarga durada de les màquines, aconsellem netejar la xemeneia una vegada a l’any.

 

Quina és la llenya més adequada?

 

Tota la llenya és biomassa, però no tota és útil per un funcionament correcte a l’hora de cremar a les llars de foc o a les estufes.

La millor llenya per cremar és la que s’ha emmagatzemat durant dos hiverns, on la seva quantitat d’humitat és inferior al 20%.

Gràcies a la baixa humitat influeix a una encesa ràpida i correcte causant menys sutge i augmentant la qualitat de les flames.

 

Altres consells a tenir en compte:

La humitat és un factor molt important al moment de fer ús de la llenya, però també a la seva compra, ja que com més humitat tingui llenya més kg compraràs, és a dir, si comprem 2000 kg de llenya amb un 40% o 20% estem comprant 800 kg o 400 kg d’aigua.

Aquests 400 kg (400 litres) són els que afecten directament a la combustió, la contaminació, i sobretot a la tirada del foc.

 

Si voleu saber-ne més contacteu amb nosaltres o apropeu-vos a la nostra botiga de Banyoles!

Obrir conversa.
Diga'm en què puc ajudar-te?
Hola! Diga'm en què puc ajudar-te?